fbpx
Čišćenje oružja

Čišćenje oružja

Čišćenje oružja: budućnost održavanja vatrenog oružja

U svetu industrije vatrenog oružja, gde tačnost i pouzdanost znače razliku između uspeha i neuspeha, održavanje vatrenog oružja je kritično. Tradicionalne metode čišćenja oružja suočavaju se sa izazovima koje donosi sve veća složenost modernog dizajna. No, ulazimo u novu eru održavanja oružja uz pomoć napredne tehnologije – ultrazvučnog čišćenja.

Nova era usavršavanja oružja

Uz pomoć ultrazvučnog čistača i koncentrata za čišćenje, stavili smo u prvi plan inovaciju koja nadilazi tradicionalnu metodu čišćenja.

Pre i posle čišćenja

ultrazvučno čišćenje oružja

Razumevanje ultrazvučnog čišćenja pištolja

Ultrazvučno čišćenje temelji se na principu visokofrekventnih zvučnih talasa koji stvaraju mikroskopske mehuriće u tečnosti za čišćenje. Ti se mehurići tada skupljaju, uklanjajući nečistoće, masnoću i ostatke iz pištolja. Ključna prednost ove metode je mogućnost čišćenja i najmanjih čestica na najteže dostupnim mestima oružja.

Prednosti ultrazvučnog čišćenja pištolja

  • Tačnost i pouzdanost

Ultrazvučno čišćenje osigurava visoku razinu preciznosti u uklanjanju nečistoća. Ovo je posebno važno za održavanje optimalnih performansi oružja i sprečavanje kvarova.

  • Izdržljivost oružja

Redovnim čišćenjem uz pomoć ultrazvuka produžava se vek trajanja oružja, što je ključno za očuvanje vrednosti investicije. Smanjuje trošenje i sprečava nakupljanje krhotina koje bi mogle uticati na učinkovitost.

  • Brzo i učinkovito

Zbog visoke frekvencije ultrazvuka i precizne tehnologije čišćenja ultrazvučno čišćenje omogućava brzo i učinkovito održavanje oružja. To pomaže u smanjivanju vremena koje trošite na održavanje opreme.

Primena ultrazvučnih čistača u praksi

Ultrazvučno čišćenje je pogodno za različite delove oružja, uključujući čišćenje:

  • Pištolj i puška: Za precizno čišćenje cevi, rezervoara, mesinga i drugih delova
  • Alati za municiju: Uključujući patrone, što omogućava ponovno punjenje pouzdanih rezervoara
  • Optička pomagala: Za nežno čišćenje sočiva i ostalih optičkih komponenti

ultrazvučno čišćenje oružja

ultrazvučno čišćenje oružja ultrazvučno čišćenje oružja

Mesing za oružje pre i posle čišćenja

 

ASONIC ultrazvučni čistači i koncentrati za čišćenje

U Asonicu smo ponosni na našu široku ponudu ultrazvučnih čistača i koncentrata za čišćenje prilagođenih potrebama industrije oružja. Naši uređaji dizajnirani su za jednostavno korišćenje, izdržljivost i optimalno čišćenje.

Najprikladniji ultrazvučni čistači su iz PRO SERIJE – 40kHz:

ASONIC PRO-50

ultrazvučna kada Asonic

ASONIC PRO-50 Profesionalni ultrazvučni čistač zapremine 3,5 litara, idealan za čišćenje manjeg oružja sa veličinom korpe 270×145×75 mm.

Model PRO-50 ima odvojeno podešavanje vremena od 1 do 99 minuta, zagrevanje do 80°C i automatsko isključivanje. Izvrstan izbor za širok raspon primena, jer možete postaviti optimalan odnos između temperature i vremena za čišćenje vaših predmeta.

Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz osigurava temeljno, ali nežno čišćenje. Prikladno za predmete sa puno pukotina i malih udubljenja. Zbog manjih mehurića, sa manjom energijom, ali većom gustoćom, ova je frekvencija posebno pogodna za mekše metale, plastiku i predmete s poliranom površinom.

Snaga ultrazvuka od 120W osigurava dovoljno veliki broj mehurića za brzo i učinkovito čišćenje velikog broja predmeta u ultrazvučnoj kadi.

Ultrazvučni čistač dužih cevi i pušaka ASONIC PRO-300XL

ultrazvučno čišćenje oružja

PRO-300XL – Profesionalni ultrazvučni čistač zapremine 29 litara, sa veličinom korpe 890×190×115 mm.

PRO-300XL Najveća jedinica u našoj osnovnoj PRO seriji koju pokreće 10 sondi, napravljena da prihvati širok raspon izazova. Bilo da tražite čistač dovoljnog kapaciteta za čišćenje veće količine manjih predmeta, ili je veličina korpe dovoljno velika za veće predmete, ovaj model je pravi izbor. Kao i svi naši modeli u PRO seriji ima zasebno podešavanje merača vremena, od 1 do 99 minuta. Automatsko isključivanje i podešavanje temperature do 80°C.

Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz omogućava temeljno, ali nežno čišćenje koje je prikladno za predmete sa puno pukotina i malih udubljenja. Zbog manjih mehurića, sa manjom energijom, ali većom gustoćom, ova je frekvencija posebno pogodna za mekše metale, plastiku i predmete s poliranom površinom.

KONCENTRAT ZA ČIŠĆENJE DELOVA ORUŽJA

ASonic takođe nudi širok izbor prikladnih koncentrata za čišćenje, koji zajedno s ultrazvučnim čistačem povećavaju učinkovitost čišćenja. U ponudi imamo koncentrat za čišćenje raznih delova oružja i čaura AS-SENS i sredstvo za čišćenje aluminijumskih delova: AS-CARB.

AS-SENS – Koncentrat za ultrazvučno čišćenje osetljivih metala i predmeta je jak i niskoalkalan. Zbog svoje posebne formule ovaj koncentrat je odličan za uklanjanje nečistoća sa svih osetljivih predmeta.

AS-CARB – Koncentrat za ultrazvučno čišćenje delova oružja od aluminijuma i sličnih metalnih legura. Zbog svoje posebne formule, ovaj koncentrat je izvrstan za uklanjanje opšte prljavštine, ugljenika i masnoće.

Čišćenje vašeg vatrenog oružja
KORACI ČIŠĆENJA:
  1. Nakon izračunavanja hemije i degazacije rastvora, rastavite svoje vatreno oružje i stavite delove u korpu
  2. Stavite korpu u zonu ultrazvučnog čišćenja kako biste uklonili prljavštinu i postavite merač vremena na 10 minuta
  3. Zamenite tečnost mineralizovanom vodom i potopite oružje na 2 minuta u tečnost kako biste uklonili ostatke sredstva.
  4. U zavisnosti od količine prljavštine na vatrenom oružju, može biti potrebno dodatno čišćenje. Ponovite čišćenje ako je potrebno.

Budućnost održavanja oružja

Ultrazvučno čišćenje oružja predstavlja napredno rešenje za zahtevne potrebe moderne industrije oružja. U Asonicu smo posvećeni pružanju vrhunskih tehnoloških inovacija koje vašoj opremi omogućavaju dug vek trajanja i besprekorne performanse.

Za više informacija o našim ultrazvučnim čistačima i koncentratima za čišćenje kontaktirajte nas na prodaja@avene.rs

Uđite u novu eru čišćenja oružja – sa Asonic ultrazvučnim čistačima

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja