fbpx

IND-80-40kHz

Profesionalni ultrazvučni čistač kapaciteta 8 litara, idealan za čišćenje manjih predmeta i čestu upotrebu. Podesiva snaga, ultrazvučna frekvencija od 40 kHz, ultrazvučna snaga od 480 W i funkcija degasiranja omogućavaju efikasno i brzo čišćenje.

EAN: 0699838947023

1.081,05 

Profesionalni ultrazvučni čistač IND-80-40kHz sa ispusnim ventilom

Zapremina – 8 litara, jedinica za industrijsku upotrebu (neprekidni rad).

Naš model IND-80 je prvi u asortimanu IND sa ispusnim ventilom. Olakšava rukovanje i odlaganje rastvora nakon čišćenja. Stoga je vaš posao manje neuredan, efikasniji i brži u cjelini.

Sa odvojenim podešavanjem tajmera, od 1 do 99 minuta, podešavanjem snage, funkcijom otplinjavanja, automatskim isključivanjem i podešavanjem temperature do 80°C pogodan je za širok spektar primjena.

Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz omogućava temeljito, ali nježno čišćenje koje je prikladno za objekte sa mnogo pukotina, pukotina i malih udubljenja. Zbog manjih mjehurića, sa manje energije, ali veće gustine, ova frekvencija je posebno pogodna za mekše metale, plastiku i predmete sa uglačanom površinom.

Ultrazvučna snaga obezbeđuje dovoljno veliki broj mehurića za efikasno i brzo čišćenje različitog broja predmeta u ultrazvučnom čistaču.

Predmeti koji se mogu efikasno očistiti profesionalnim ultrazvučnim čistačem:ASONIC ULTRASONIC CLEANING
 • Stomatološki i medicinski instrumenti: Ultrazvučni čistači se koriste u stomatološkim i medicinskim ustanovama za čišćenje instrumenata kao što su klešta, zubarski alati, hirurški instrumenti i druga medicinska oprema koja zahtijeva temeljito i efikasno čišćenje.
 • Naočare i optička oprema: Naočare, sunčane naočale i optička sočiva mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Mogu ukloniti otiske prstiju, prašinu i druge ostatke bez oštećenja osjetljivih površina.
 • Elektronske komponente: Male elektronske komponente kao što su ploče, štampane ploče i konektori mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Nježno čišćenje pomaže u uklanjanju zagađivača koji mogu utjecati na performanse ovih komponenti. Može ukloniti ostatke toka lemljenja i druge zagađivače koji mogu utjecati na rad štampane ploče.
 • Auto dijelovi: Komponente motora, karburatori, injektori goriva i drugi auto dijelovi mogu se efikasno očistiti ultrazvučnim čistačima. Proces čišćenja može ukloniti masnoću, ulje i nakupine ugljika.
 • Industrijski dijelovi: Različiti industrijski dijelovi, uključujući komponente mašina, ležajeve, ventile i zupčanike, mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Proces može ukloniti prljavštinu, ulja i druge zagađivače koji mogu utjecati na performanse ovih dijelova.
 • Metalni i plastični dijelovi: Ultrazvučni čistači mogu očistiti metalne i plastične dijelove koji se koriste u proizvodnim procesima. Ovo može pomoći da se osigura da dijelovi budu bez ostataka prije sastavljanja ili dalje obrade.
 • Laboratorijsko stakleno posuđe: U naučnim laboratorijama, ultrazvučni čistači mogu efikasno očistiti stakleno posuđe, epruvete, čaše i drugu opremu koja se koristi u eksperimentima. Proces čišćenja osigurava da na staklenom posuđu nema ostataka koji bi mogli utjecati na točnost eksperimenata.
Koncentrati za čišćenje ultrazvučnih čistača:

Različiti predmeti mogu zahtijevati različita rješenja za čišćenje. ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje imaju specijalizirani hemijski sastav koji pospješuje proces čišćenja i potrebno ih je koristiti u skladu sa posebnim potrebama dijelova koji se čiste.

 • Nakit, komadi dragog kamenja, komponente za satove, uključujući kaiševe za satove, kućišta i dijelove pokreta, kovanice i kolekcionarske predmete: AS-JEW
 • Predmeti za ličnu njegu: brijači, proteze i kontaktna sočiva: AS-UCPCLEANING CONCETRATES FOR ULTRASONIC CLEANING
 • Naočale: sočiva, okviri i male metalne komponente, optičke komponente: sočiva kamere, mikroskopska stakla i sočiva teleskopa: AS-OPT
 • Stomatološki i medicinski instrumenti, čaše, epruvete i druga naučna oprema, igle za tetoviranje, nakit za piercing i oprema: AS-UCP
 • Elektronika: ploče, PCB-i i elektronske komponente: AS-PCB
 • Automobilski dijelovi: Karburatori, injektori goriva i komponente motora: AS-CARB
 • Dijelovi preciznih mašina: mali zupčanici, ležajevi i druge složene komponente mašine: AS-SENS
 • Industrijski alati: Ručni alati, alati za sečenje i kalupi: AS-GEN, AS-MLP
 • Vatreno oružje: dijelovi pištolja, uključujući cijevi, okidače i spremnike: AS-CARB
Kako funkcioniše ultrazvučno čišćenje?

Objašnjenje kako ultrazvučno čišćenje funkcionira nalazi se na ovom linku. Ukoliko imate još pitanja ili vam je potrebna dodatna pomoć, slobodno nam se obratite na e-mail: order@asonic.si

DODATNE INFORMACIJE

Naši modeli IND 30-400 imaju rezervoare od nerđajućeg čelika (SUS 304) debljine 1 mm, stoga omogućavaju dug životni vek ultrazvučnih čistača i neprekidan rad od 8 sati. Bešavni rezervoar i kućište sprečavaju curenje vode, a ispusni ventil čini vaš rad lakšim i manje neurednim.

Pretvarači se pričvršćuju na dno rezervoara kombinacijom uvrtanja zavarenih navoja i lepljenja, čime se stvara homogena celina sa rezervoarom. Ova tehnologija omogućava kontinuiranu kavitaciju i dug životni vijek ultrazvučnog čistača.

Čistači su opremljeni industrijskim pretvaračima sa maks. snage 120 W i frekvencije 40 kHz, koje osiguravaju jaku snagu ultrazvučnog efekta. Ultrazvučne sonde aktivira vozač unutar jedinice što omogućava čistačima da rade sa stabilnim ultrazvučnim efektom i bezbedno rade.

Elektronika za ultrazvučne čistače IND 30 – 400 razvijena je sa optimalnim radom pretvarača, grejnih ploča i lakog operativnog sistema sa širokim spektrom korisnika na umu.

Upozorenja:
 • Zabranjena je upotreba ultrazvučnog čistača bez tečnosti. Opasno je i oštetit će jedinicu.
 • Prilikom zagrevanja tečnosti uvek uključite ultrazvuk, kako bi temperatura tečnosti bila ravnomerno raspoređena.
 • Stvarna zapremina rezervoara može biti manja od 8 L.
 • Sipajte tečnost 2 cm ispod ivice sa predmetima unutra.
 • Nemojte bacati predmete u rezervoar i ne udarati uređaj.
 • Predmete za čišćenje treba staviti u korpu za čišćenje radi zaštite ultrazvučne mašine.
 • Ultrazvučni rad oslobađa određenu količinu energije koja zagrijava tekućinu u spremniku.
Uključeno u paket:
 • Ultrazvučni čistač
 • Standardna korpa
 • Poklopac od nerđajućeg čelika
 • Kabl za napajanje
 • Korisnički vodič
Tehnička specifikacija
Snaga ultrazvuka:
480W
Ultrazvučna frekvencija:
40kHz
Broj pretvarača:
4
Podešavanje vremena:
1 – 99
Temperatura:
80°C
Snaga grejača:
500 W
Zapremina rezervoara:
8
Debljina rezervoara:
1 mm
Dimenzije korpe (ŠxDxV):
Dimenzije rezervoara (ŠxDxV):
300×150×180 mm
Dimenzije uređaja (ŠxDxV):
380×230×370 mm
Dimenzije pakovanja (ŠkDkV):
Ispusni ventil:
YES
Utikač:
Type F, 220V/50Hz
Neto težina:
Garantni rok:
2
Maksimalna težina za dizanje
/
Sustav filtriranja
/
Skimmer za ulje
/
Tehničke specifikacije pretvarača:
Snaga:
100 W
Rezonantna impendansa (Ω):
Kapacitet (pF)
Frekvencija
40 kHz
Težina (g)
Prečnik (mm)
Visina (mm)

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja