fbpx

IND-600-40kHz

Profesionalni ultrazvučni čistač kapaciteta 57 litara, idealan za profesionalne korisnike koji zahtijevaju dugotrajno čišćenje na visokoj temperaturi. Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz i snaga od 1080 W omogućavaju temeljito i brzo čišćenje.

EAN: 0699838946989

4.494,85 

Profesionalni ultrazvučni čistač IND-600-40kHz, industrijski čistač kapaciteta 57 L.

IND-600 ultrazvučni čistač kapaciteta 57 litara. Posebno napravljen za industrijsku upotrebu, može apsorbirati čišćenje više objekata istovremeno, na duži vremenski period. Sa zasebnim podešavanjem tajmera, od 1 do 99 minuta, automatskim isključivanjem i podešavanjem temperature do 80°C. Postavite najbolji omjer za vaše artikle i pustite čistaču da radi najbolje što može za vas.

Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz omogućava temeljito i snažno čišćenje koje je optimalno za velike ravne površine. Ima jači efekat čišćenja – stvara veće mehuriće veće snage.

Ultrazvučna snaga obezbeđuje dovoljno jake mehuriće za temeljno i brzo čišćenje različitog broja predmeta u ultrazvučnom čistaču.

Predmeti koji se mogu efikasno očistiti profesionalnim ultrazvučnim čistačem:ASONIC- IND-400
 • Auto dijelovi: Komponente motora, karburatori, injektori goriva i drugi auto dijelovi mogu se efikasno očistiti ultrazvučnim čistačima. Proces čišćenja može ukloniti masnoću, ulje i nakupine ugljika.
 • Industrijski dijelovi: Različiti industrijski dijelovi, uključujući komponente mašina, ležajeve, ventile i zupčanike, mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Proces može ukloniti prljavštinu, ulja i druge zagađivače koji mogu utjecati na performanse ovih dijelova.
 • Metalni i plastični dijelovi: Ultrazvučni čistači mogu očistiti metalne i plastične dijelove koji se koriste u proizvodnim procesima. Ovo može pomoći da se osigura da dijelovi budu bez ostataka prije sastavljanja ili dalje obrade.
 • Elektronske komponente: Male elektronske komponente kao što su ploče, štampane ploče i konektori mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Nježno čišćenje pomaže u uklanjanju zagađivača koji mogu utjecati na performanse ovih komponenti. Može ukloniti ostatke toka lemljenja i druge zagađivače koji mogu utjecati na rad štampane ploče.
 • Laboratorijsko stakleno posuđe: U naučnim laboratorijama, ultrazvučni čistači mogu efikasno očistiti stakleno posuđe, epruvete, čaše i drugu opremu koja se koristi u eksperimentima. Proces čišćenja osigurava da na staklenom posuđu nema ostataka koji bi mogli utjecati na točnost eksperimenata.
 • Stomatološki i medicinski instrumenti: Ultrazvučni čistači se koriste u stomatološkim i medicinskim ustanovama za čišćenje instrumenata kao što su klešta, zubarski alati, hirurški instrumenti i druga medicinska oprema koja zahtijeva temeljito i efikasno čišćenje.
 • Naočare i optička oprema: Naočare, sunčane naočale i optička sočiva mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Mogu ukloniti otiske prstiju, prašinu i druge ostatke bez oštećenja osjetljivih površina.
Koncentrati za čišćenje ultrazvučnih čistača:

Različiti predmeti mogu zahtijevati različita rješenja za čišćenje. ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje imaju specijalizirani hemijski sastav koji pospješuje proces čišćenja i potrebno ih je koristiti u skladu sa posebnim potrebama dijelova koji se čiste.CLEANING CONCETRATES FOR ULTRASONIC CLEANING

 • Elektronika: ploče, PCB-i i elektronske komponente: AS-PCB
 • Automobilski dijelovi: Karburatori, injektori goriva i komponente motora: AS-CARB
 • Dijelovi preciznih mašina: mali zupčanici, ležajevi i druge složene komponente mašine: AS-SENS
 • Industrijski alati: Ručni alati, alati za sečenje i kalupi: AS-GEN, AS-MLP
 • Vatreno oružje: dijelovi pištolja, uključujući cijevi, okidače i spremnike: AS-CARB
 • Nakit, komadi dragog kamenja, komponente za satove, uključujući kaiševe za satove, kućišta i dijelove pokreta, kovanice i kolekcionarske predmete: AS-JEW
 • Stomatološki i medicinski instrumenti, čaše, epruvete i druga naučna oprema, igle za tetoviranje, nakit za piercing i oprema: AS-UCP
 • Predmeti za ličnu njegu: Brijači, proteze i kontaktna sočiva: AS-UCP
 • Naočale: sočiva, okviri i male metalne komponente, optičke komponente: sočiva kamere, mikroskopska stakla i sočiva teleskopa: AS-OPT
Kako funkcioniše ultrazvučno čišćenje?

Objašnjenje kako ultrazvučno čišćenje funkcionira nalazi se na ovom linku. Ako imate još pitanja ili vam je potrebna dodatna pomoć, slobodno nas pitajte na e-mail: order@asonic.si.

DODATNE INFORMACIJE

Naši IND industrijski modeli imaju rezervoare od nerđajućeg čelika (SUS 304) debljine 2 – 2,5 mm i stoga omogućavaju dug životni vek ultrazvučnih čistača. Bešavni rezervoar i kućište sprečavaju curenje vode. Industrijski asortiman ima veći kapacitet i lak je za pomicanje s dodatnim kotačima na dnu.

Pretvarači se pričvršćuju na dno rezervoara kombinacijom uvrtanja zavarenih navoja i lepljenja, čime se stvara homogena celina sa rezervoarom. Ova tehnologija omogućava kontinuiranu kavitaciju i dug životni vijek ultrazvučnog čistača.

Čistači su opremljeni industrijskim pretvaračima sa maks. snage 60 W i frekvencije 40 kHz, koje osiguravaju jaku snagu ultrazvučnog efekta. Ultrazvučne sonde aktivira vozač unutar jedinice što omogućava čistačima da rade sa stabilnim ultrazvučnim efektom i bezbedno rade.

Elektronika za industrijske ultrazvučne čistače razvijena je s optimalnim radom pretvarača, grijaćih ploča i jednostavnim operativnim sistemom sa širokim spektrom korisnika na umu.

Zagrijavanje u ASonic ultrazvučnim čistačima se vrši preko MCH grijaćih čipova sa snagom grijanja 1500 W. Postoji manja razlika između stvarne temperature vode i očitavanja na panelu koji je u opsegu ±1°C.

Upozorenja:
 • Zabranjena je upotreba ultrazvučnog čistača bez tečnosti. Opasno je i oštetit će jedinicu.
 • Prilikom zagrevanja tečnosti uvek uključite ultrazvuk, kako bi temperatura tečnosti bila ravnomerno raspoređena.
 • Stvarna zapremina rezervoara može biti manja od navedene.
 • Sipajte tečnost 5 cm ispod ivice sa predmetima unutra.
 • Nemojte bacati predmete u rezervoar i ne udarati uređaj.
 • Predmete za čišćenje treba staviti u korpu za čišćenje radi zaštite ultrazvučne mašine.
 • Ultrazvučni čistač treba da se ohladi 30 minuta nakon 240 minuta ultrazvučnog čišćenja.
 • Ultrazvučni rad oslobađa određenu količinu energije koja zagrijava tekućinu u spremniku.
 • Nemojte uključivati grijanje ili ultrazvuk bez tekućine u spremniku, jer će to uzrokovati oštećenje.
Uključeno u paket:
 • Ultrazvučni čistač
 • Standardna korpa
 • Poklopac od nerđajućeg čelika
 • Kabl za napajanje
 • Korisnički vodič
Tehnička specifikacija
Snaga ultrazvuka:
1080 W
Ultrazvučna frekvencija:
40 kHz
Broj pretvarača:
18
Podešavanje vremena:
1 – 99
Temperatura:
80°C
Snaga grejača:
1500 W
Zapremina rezervoara:
57
Debljina rezervoara:
2,0 mm
Dimenzije korpe (ŠxDxV):
460×310×120 mm
Dimenzije rezervoara (ŠxDxV):
500×330×350 mm
Dimenzije uređaja (ŠxDxV):
660×490×750 mm
Dimenzije pakovanja (ŠkDkV):
720×550×810 mm
Ispusni ventil:
YES
Utikač:
IEC309 (5pin, 380V)
Neto težina:
53 kg
Garantni rok:
2
Maksimalna težina za dizanje
/
Sustav filtriranja
/
Skimmer za ulje
/
Tehničke specifikacije pretvarača:
Snaga:
60W
Rezonantna impendansa (Ω):
≤15
Kapacitet (pF)
±10%: 4100-4500
Frekvencija
40 kHz
Težina (g)
425 g
Prečnik (mm)
60 mm
Visina (mm)
68 mm

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja