fbpx

IND-300-40kHz

Profesionalni ultrazvučni čistač kapaciteta 30 litara sa funkcijom otplinjavanja, podesiva snaga – idealno za sve kojima je potrebno brzo otplinjavanje. Ultrazvučna frekvencija od 40 kHz i snaga od 1440 W omogućava efikasno i brzo čišćenje.

EAN: 0699838947054

2.370,40 

Profesionalni ultrazvučni čistač IND-300-40kHz, sa funkcijom otplinjavanja i podesivom snagom

Zapremina – 30 litara, veća jedinica sa funkcijom otpuštanja mjehurića

Funkcija degas rastvara mjehuriće iz tekućine. U slučajevima kada je ušteda vremena od suštinskog značaja, ova funkcija je od ogromne pomoći. Prije početka procesa čišćenja, možete koristiti tipku funkcije za otpuštanje plina da pripremite tekućinu za optimalno čišćenje. Ova funkcija će pripremiti tečnost za nekoliko sekundi.

Regulator snage, koji je dodat za ovaj model, dobrodošao je svima koji imaju razne osjetljive predmete za čišćenje i trebaju podešavanje snage prije čišćenja.

Sa odvojenim podešavanjem tajmera od 1 – 99 minuta, automatskim isključivanjem i podešavanjem temperature do 80°C idealan je i za predmete kojima je potrebno duže i temeljno čišćenje.

Ultrazvučna frekvencija 40kHz pruža temeljno, ali nježno čišćenje koje je također prikladno za mekše metale, plastiku i proizvode sa uglačanim površinama. Manji mjehurići koji se stvaraju na ovoj frekvenciji imaju manju vjerovatnoću da će uzrokovati oštećenje površine i također su sposobniji da prodru u uska područja kao što su šavovi, pukotine i slijepe rupe.

Ultrazvučna snaga od 1440 W obezbeđuje dovoljno visok broj mehurića za efikasno i brzo čišćenje različitog broja predmeta u ultrazvučnom čistaču.

Industrijska serija je dizajnirana za kontinuirani rad, 8 sati dnevno.

Predmeti koji se mogu efikasno očistiti profesionalnim ultrazvučnim čistačem:ASONIC CLEANING
 • Auto dijelovi: Komponente motora, karburatori, injektori goriva i drugi auto dijelovi mogu se efikasno očistiti ultrazvučnim čistačima. Proces čišćenja može ukloniti masnoću, ulje i nakupine ugljika.
 • Industrijski dijelovi: Različiti industrijski dijelovi, uključujući komponente mašina, ležajeve, ventile i zupčanike, mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Proces može ukloniti prljavštinu, ulja i druge zagađivače koji mogu utjecati na performanse ovih dijelova.
 • Metalni i plastični dijelovi: Ultrazvučni čistači mogu očistiti metalne i plastične dijelove koji se koriste u proizvodnim procesima. Ovo može pomoći da se osigura da dijelovi budu bez ostataka prije sastavljanja ili dalje obrade.
 • Elektronske komponente: Male elektronske komponente kao što su ploče, štampane ploče i konektori mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Nježno čišćenje pomaže u uklanjanju zagađivača koji mogu utjecati na performanse ovih komponenti. Može ukloniti ostatke toka lemljenja i druge zagađivače koji mogu utjecati na rad štampane ploče.
 • Laboratorijsko stakleno posuđe: U naučnim laboratorijama, ultrazvučni čistači mogu efikasno očistiti stakleno posuđe, epruvete, čaše i drugu opremu koja se koristi u eksperimentima. Proces čišćenja osigurava da na staklenom posuđu nema ostataka koji bi mogli utjecati na točnost eksperimenata.
 • Stomatološki i medicinski instrumenti: Ultrazvučni čistači se koriste u stomatološkim i medicinskim ustanovama za čišćenje instrumenata kao što su klešta, zubarski alati, hirurški instrumenti i druga medicinska oprema koja zahtijeva temeljito i efikasno čišćenje.
 • Naočare i optička oprema: Naočare, sunčane naočale i optička sočiva mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Mogu ukloniti otiske prstiju, prašinu i druge ostatke bez oštećenja osjetljivih površina.
Koncentrati za čišćenje ultrazvučnog čistača:

Različiti predmeti mogu zahtijevati različita rješenja za čišćenje. ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje imaju specijalizirani hemijski sastav koji pospješuje proces čišćenja i potrebno ih je koristiti u skladu sa posebnim potrebama dijelova koji se čiste.CLEANING CONCETRATES FOR ULTRASONIC CLEANING

 • Elektronika: ploče, PCB-i i elektronske komponente: AS-PCB
 • Automobilski dijelovi: Karburatori, injektori goriva i komponente motora: AS-CARB
 • Dijelovi preciznih mašina: mali zupčanici, ležajevi i druge složene komponente mašine: AS-SENS
 • Industrijski alati: Ručni alati, alati za sečenje i kalupi: AS-GEN, AS-MLP
 • Vatreno oružje: dijelovi pištolja, uključujući cijevi, okidače i spremnike: AS-CARB
 • Nakit, komadi dragog kamenja, komponente za satove, uključujući kaiševe za satove, kućišta i dijelove pokreta, kovanice i kolekcionarske predmete: AS-JEW
 • Stomatološki i medicinski instrumenti, čaše, epruvete i druga naučna oprema, igle za tetoviranje, nakit za piercing i oprema: AS-UCP
 • Predmeti za ličnu njegu: Brijači, proteze i kontaktna sočiva: AS-UCP
 • Naočale: sočiva, okviri i male metalne komponente, optičke komponente: sočiva kamere, mikroskopska stakla i sočiva teleskopa: AS-OPT
Kako funkcioniše ultrazvučno čišćenje?

Objašnjenje kako ultrazvučno čišćenje funkcionira nalazi se na ovom linku. Ako imate još pitanja ili vam je potrebna dodatna pomoć, slobodno nas pitajte na e-mail: order@asonic.si.

DODATNE INFORMACIJE

Naši IND 100-300 modeli imaju rezervoare od nerđajućeg čelika (SUS 304), koji su debljine 1 mm i stoga omogućavaju dug životni vek ultrazvučnih čistača. Bešavni rezervoar i kućište sprečavaju curenje vode.

Pretvarači se pričvršćuju na dno rezervoara kombinacijom uvrtanja zavarenih navoja i lepljenja, čime se stvara homogena celina sa rezervoarom. Ova tehnologija omogućava kontinuiranu kavitaciju i dug životni vijek ultrazvučnog čistača.

Čistači su opremljeni industrijskim pretvaračima sa maks. snage 120 W i frekvencije 40 kHz, koje osiguravaju jaku snagu ultrazvučnog efekta. Ultrazvučne sonde aktivira vozač unutar jedinice što omogućava čistačima da rade sa stabilnim ultrazvučnim efektom i bezbedno rade.

Elektronika za ultrazvučne čistače IND 30-300 je razvijena imajući na umu optimalan rad pretvarača, grijaćih ploča i jednostavno rukovanje širokom krugu korisnika.

Prije i poslije čišćenja

ultrasonic cleaning

 

 

 

 

 

 

 

 

parts to clean with ultrasonic cleaning

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako radi ultrazvučno čišćenje

Objašnjenje kako ultrazvučno čišćenje funkcionira nalazi se na ovom linku.

Upozorenja:
 • Zabranjena je upotreba ultrazvučnog čistača bez tečnosti. Opasno je i oštetit će jedinicu.
 • Prilikom zagrevanja tečnosti uvek uključite ultrazvuk, kako bi temperatura tečnosti bila ravnomerno raspoređena.
 • Stvarna zapremina rezervoara može biti manja od 30 L.
 • Sipajte tečnost 2 cm ispod ivice sa predmetima unutra.
 • Nemojte bacati predmete u rezervoar i ne udarati uređaj.
 • Predmete za čišćenje treba staviti u korpu za čišćenje radi zaštite ultrazvučne mašine.
 • Ultrazvučni rad oslobađa određenu količinu energije koja zagrijava tekućinu u spremniku.
Uključeno u paket:
 • Ultrazvučni čistač
 • Standardna korpa
 • Poklopac od nerđajućeg čelika
 • Kabl za napajanje
 • Korisnički vodič
Tehnička specifikacija
Snaga ultrazvuka:
1440 W
Ultrazvučna frekvencija:
40kHz
Broj pretvarača:
12
Podešavanje vremena:
1 – 99
Temperatura:
80°C
Snaga grejača:
1000 W
Zapremina rezervoara:
30
Debljina rezervoara:
1 mm
Dimenzije korpe (ŠxDxV):
Dimenzije rezervoara (ŠxDxV):
500×300×200 mm
Dimenzije uređaja (ŠxDxV):
600×400×410 mm
Dimenzije pakovanja (ŠkDkV):
Ispusni ventil:
YES
Utikač:
Type F, 220V/50Hz
Neto težina:
Garantni rok:
2
Maksimalna težina za dizanje
/
Sustav filtriranja
/
Skimmer za ulje
/
Tehničke specifikacije pretvarača:
Snaga:
120W
Rezonantna impendansa (Ω):
Kapacitet (pF)
Frekvencija
40 kHz
Težina (g)
Prečnik (mm)
Visina (mm)

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja