fbpx

AS-CALC-1

Ultrazvučni koncentrat za čišćenje AS-CALC za uklanjanje kalcijum karbonata. Zbog svoje jake formulacije ovaj koncentrat je odličan za uklanjanje čak i starog, jakog kalcija. ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje su dizajnirani ne samo za profesionalnu/industrijsku upotrebu, već i za kućnu upotrebu.

EAN: 0699838946910

15,86 

Profesionalni koncentrat za čišćenje

AS-CALC, 1 litar,  za uklanjanje kalcijum karbonata

Dizajniran za uklanjanje nečistoća kao što je kalcijum karbonat. Neophodan za kafe/čaj i usluge popravke, čišćenje bez napora.

Uklanja nečistoće kao što su:

Kalcijum karbonat.

 

 

 

 

 

 

 

prije čišćenja                                                             nakon čišćenja

Napravite rastvor AS-CALC i vode u omjeru 1:10 (može se povećati do 15% ovisno o kontaminaciji). Potopite predmet u ultrazvučnu kupku u ovaj rastvor i zagrejte ga na temperaturu od 30-35˚ C. Zatim započnite proces ultrazvučnog pranja. Kada otopina postane mutna, zamijenite je i ponovite postupak ultrazvučnog pranja. Nakon što je ultrazvučno čišćenje završeno, isperite predmet čistom vodom.

Ovaj koncentrat je siguran za upotrebu na mnogim materijalima, međutim, ako niste sigurni da je proizvod siguran za predmet koji čistite, isprobajte ga na maloj površini površine.

Očistite bez kompromisa uz ultrazvučni koncentrat za čišćenje dizajniran da odgovori na jedinstvene izazove komercijalnog čišćenja.

Osim ultrazvučne snage, temperature i vremena obrade, posebno izbalansirani koncentrati za čišćenje su također neophodni za postizanje optimalnih rezultata ultrazvučnog čišćenja. ASonic nudi široku paletu adekvatnih koncentrata za čišćenje s malom količinom pjene. Svi ASonic koncentrati za ultrazvučno čišćenje posebno su razvijeni za ultrazvučnu primjenu. Svojim svojstvima koja pomažu kod kavitacije, koncentrati za čišćenje poboljšavaju proces čišćenja i istovremeno su nježni prema materijalu.

Sada je lakše nego ikada kontrolisati svoje troškove čišćenja uz maksimiziranje performansi sa ASonic koncentratima. Koncentrati imaju formulaciju za čišćenje najtežih tla, čineći Vašu operaciju čišćenja efikasnijom. Upotreba koncentrata značajno skraćuje vrijeme čišćenja. Karakteristike za poboljšanje kavitacije i zaštitu materijala omogućavaju maksimalan učinak ultrazvučnog čišćenja.

Opis procesa čišćenja

Ultrazvučni čistači koriste visoke frekvencije usmjerene u vodenom kupatilu i djelovanje ultrazvuka proizvodi sitne mjehuriće. Mjehurići se šire po cijeloj tekućini i kada udare u površinu predmeta implodiraju, oslobađajući energiju koja uklanja nečistoće pričvršćene za površinu (čak i u žljebovima, rupama, zarezima i svim drugim teško dostupnim mjestima).

Pažljivo stavite korpu sa predmetima u ultrazvučni čistač. Napunite rezervoar mešavinom destilovane vode i koncentrata za čišćenje željenom brzinom. Potpuno potopite predmete za čišćenje u otopinu. Podesite željenu temperaturu čišćenja i aktivirajte grejač rezervoara. Sačekajte da tečnost u rezervoaru dostigne zadatu temperaturu, a zatim podesite ultrazvučni tajmer u skladu sa zahtevima procesa čišćenja, u zavisnosti od vrste i stepena zaprljanosti predmeta za čišćenje. Kada je čišćenje završeno, sačekajte da se tečnost ohladi, a zatim pažljivo izvadite korpu sa stvarima. Isperite predmete čistom vodom. Redovno menjajte kadu kada rastvor postane prljav.

Koncentrat za čišćenje AS-CALC će uštedjeti vašu kuhinju, kupatilo i mnogo predmeta ako koristite vodu povećane tvrdoće! Mašina za pranje veša, mašina za pranje sudova, bojlera imaće dug životni vek ako redovno organizujete lako čišćenje ultrazvučnim čistačima i AS-CALC-om.

UPOZORENJE

  • Koristite proizvod samo prema uputama na etiketi.
  • Čuvati van domašaja djece.
  • Uvijek testirajte ultrazvučne koncentrate za čišćenje prije nove primjene na materijalima koje prije niste čistili.

DOKUMENTACIJA

Dokument o sigurnosnom listu (MSDS).

Brošura:

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja