fbpx
djelovi za čišćenje

Kako ultrazvuk čisti

Ultrazvučno čišćenje može zvučati kao komplikovana ili čak naučna metoda čišćenja, ali kad jednom shvatite njegov postupak, zapravo je prilično jednostavno. Ultrazvučno čišćenje je brza i efikasna metoda čišćenja koja koristi energiju ultrazvuka i uz pomoć dodatnih koncentrata za čišćenje uz pomoć procesa zvanim kavitacija prodire duboko u pore bilo kog predmeta.

Omogućava temeljno uklanjanje neželjenih prljavština sa predmeta koji prolaze kroz ultrazvučne talase. Ovaj metod čišćenja jedan je od najnovijih i efikasnih načina uklanjanja prljavštine sa različitih vrsta predmeta. Ultrazvučna metoda čišćenja zasniva se na efektu kavitacije.

 

Kako ultrazvuk čisti?- Kavitacija

Kavitacija je proces brzog formiranja i rasipanja mikro mehurića u tečnom okruženju. Efekat se dešava kada ultrazvučni talasi prolaze kroz tečnost. Ultrazvuk (zvuk visoke frekvencije, koji se najčešće koristi od 28 do 100 kHz) generiše naizmenične talase visokog i niskog pritiska koji proizvode sitne mehuriće (šupljine). Počinju da rastu od mikroskopske veličine u fazi niskog pritiska dok se ne stisnu, a zatim implodiraju u fazi visokog pritiska.

Kako ultrazvuk čisti

Proces kavitacije je osnova ultrazvučnog čišćenja.

Emisija ultrazvučnih talasa kroz tečnost uzrokuje kavitaciju – stvaranje mikroskopskih mehurića u tečnosti. Kada ovi mehurići udare o površinu predmeta, implodiraju oslobađajući energiju koja odvaja nečistoće od površine predmeta. Mala veličina mehurića omogućava im prodiranje u pukotine, rupe, pore, perforacije i uglove do kojih je teško doći ručnim čišćenjem.

Kavitacija uklanja ostatke poput prašine, prljavštine, ulja, pigmenta, rđe, masti, algi, gljivica, bakterija, kreča, čađi, voska i tako dalje. Materijali pogodni za čišćenje u ultrazvučnom čistaču su metal, plastika, staklo, keramika i guma. Za optimalne rezultate čišćenja preporučujemo rastvor destilovane vode i posebno formulisane ultrazvučne koncentrate za čišćenje.

Upotreba ultrazvučne kade je izuzetno jednostavna.

Stavite predmete za čišćenje u isporučenu korpu. Pažljivo stavite korpu sa predmetima u ultrazvučni čistač. Napunite rezervoar destilovanom vodom ili rastvorom koncentrata za čišćenje. Potopite sve predmete u rastvor za čišćenje. Podesite željenu temperaturu čišćenja i aktivirajte grejač rezervoara. Kada tečnost u rezervoaru dostigne zadatu temperaturu, grejač će se isključiti. Podesite ultrazvučni tajmer u skladu sa zahtevima procesa čišćenja, u zavisnosti od vrste i stepena zaprljanosti predmeta za čišćenje. Kada je čišćenje završeno, sačekajte da se tečnost ohladi, a zatim pažljivo uklonite korpu sa predmetima. Isperite predmete čistom vodom. Ispustite zaprljanu tečnost za čišćenje iz ultrazvučnog čistača. Obrišite rezervoar mekom krpom.

Podesite ultrazvučni tajmer u skladu sa zahtevima procesa čišćenja, u zavisnosti od vrste i stepena zaprljanosti predmeta za čišćenje. Kada je čišćenje završeno, sačekajte da se tečnost ohladi, a zatim pažljivo uklonite korpu sa predmetima. Isperite predmete čistom vodom. Ispustite zaprljanu tečnost za čišćenje iz ultrazvučnog čistača. Obrišite rezervoar mekom krpom.

Kako se koristi ultrazvučna kada možete pogledati na video snimku OVDE.

 

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja