fbpx
Wash and clean

Čišćenje voća i povrća ultrazvukom

Čišćenje voća i povrća ultrazvukom je idealno rešenje kako biste bili sigurni da je voće i povrće koje jedete bezbedno i čisto. 

Kao i svi, verovatno povrće i voće perete pod slavinom u kuhinjskoj sudoperi ili činiji. U tu svrhu želimo predstaviti naš ultrazvučni uređaj za čišćenje HOME 2500. To je ultrazvučna kada za čišćenje koja koristi frekvencijski zvuk za efikasno čišćenje svih vrsta predmeta. Temeljito čišćenje povrća i voća može imati veoma pozitivan uticaj na vaše zdravlje u celini.

Kada je u pitanju zdravstvena svest, čini se da sve što koristimo u svakodnevnom životu ima negativan efekat i može negativno uticati na naš život. Bez obzira koliko takav uređaj ili naprava može biti efikasan. Ovo bi vas moglo naterati da razmislite o uticaju mašina za čišćenje poput ultrazvučnih sredstava za čišćenje na vaše zdravlje. Zbog toga smo ovde da vam pokažemo kako ultrazvučni čistač može imati pozitivan uticaj na vaše zdravlje prečišćavanjem voća i povrća.

Šta ultrazvučna kada čini vašem voću i povrću?
Čišćenje voća i povrća

Pre nego što se tehnologija razvila do ove faze, poljoprivrednici su uglavnom koristili organske metode i tehnike uzgoja za berbu povrća i voća. Sigurnu berbu su obezbedili korišćenjem prirodnih komposta i stajnjaka za plodored i sadnju useva. U današnje vreme komercijalna poljoprivreda se širi, pa su pesticidi, đubriva i hemikalije zamenili prirodni metod uzgoja. Sve ove stvari ostavljaju za sobom ostatke bilo unutar, bilo na voću i povrću. Ostaci mogu biti štetni po vaše zdravlje na mnogo različitih načina.

Kako ultrazvuk pomaže u čišćenju?

Kada stavite predmete u ultrazvučnu kadu, on koristi postupak koji se naziva kavitacija za pranje, uglavnom dezinfekciju, uklanjanje prljavštine i čišćenje hrane. Osim ovoga, na nekoliko načina kada za čišćenje čini vaše voće sigurnijim za konzumiranje.

Ultrazvučne kade koriste ovu tehnologiju koja ima talas zvučnog pritiska koji radi na frekvenciji iznad gornje zvučne granice ljudskog sluha. Većina ultrazvučnih kada radi na frekvenciji od 20 kHz do 40 kHz. Kada se uređaj priključi na električnu utičnicu i uključi, njihovi pretvarači generišu ultrazvuk. Ultrazvuk zatim proizvodi ultrazvučne talase promenom veličine u dogovoru sa elektronskim signalom.

Kako radi ultrazvučna kada

Talas ultrazvučnog pritiska stvara mnogo mikroskopskih vakuumskih mehurića koji napadaju, ubijaju ili uklanjaju sve klice, bakterije, prljavštinu i druge zagađivače na povrću i voću.

Snažni talas zvučnog pritiska rezultira hiljadama najmanjih talasa kompresije u vodi. Ovo razdvaja vodu i izvodi proces poznat kao kavitacija. Ovaj proces stvara milione mikroskopskih vakuumskih mehurića. Mehurići su taj koji čiste i pere vaše voće, povrće i ostale predmete za domaćinstvo. Ova tehnologija postoji već godinama, a koristi se u industrijskim i medicinskim aplikacijama za moćno i efikasno čišćenje.

Ultrazvučne kade pomažu u pripremi voća i povrća

U situaciji kada prehrambeni proizvodi zahtevaju ozbiljno čišćenje radi uklanjanja prljavštine, ultrazvučna kada za čišćenje može vam olakšati postupak.

Pomaže u očuvanju voća i povrća

Snaga ultrazvuka izaziva fizičke i hemijske promene u biološkim strukturama, smanjuju se patogeni i štetni mikroorganizmi.

Pomaže u održavanju parametara kvaliteta povrća i voća

Bez obzira koju vrstu ultrazvučne kade za čišćenje koristite, svojstvo kritičnog kvaliteta vašeg voća se održava. Nedavne studije pokazale su da upotreba ultrazvučnog čistača može usporiti pad kvaliteta svežih proizvoda tokom dugog skladištenja.

Ultrazvučna kada može pomoći u čišćenju područja koja nisu lako dostupna

Nema sumnje, kada perete povrće i voće, kao i druge prehrambene proizvode poput piletine i mesa pod mlazom vode, postoje neka skrivena mesta do kojih vaše ruke možda neće doći. Ali sa ultrazvučnim čišćenjem, na efikasan način ćete očistiti teško dostupna područja predmeta koje čistite. To znači da ultrazvučni čistač odstranjuje hemijske ostatke unutar i na plodovima, tako da su sigurni za jelo.

Sad kad znate šta ultrazvučna kada radi na vašem voću i povrću, da li ste pomislili na efekat procesa čišćenja?

Uticaj ultrazvučne mašine za čišćenje na vaše blagostanje

Pre nego što zaronimo u uticaj ultrazvučnih sredstava za čišćenje na vaše zdravlje, započeću pitanjem da li znate kako konzumiranje kontaminiranog voća i povrća može uticati na vaše celokupno zdravlje?

Ljudi koji jedu voće sa ostacima prljavštine mogu se suočiti sa različitim vrstama zdravstvenih problema. To može uključivati grčeve u stomaku, dijareju, respiratorne probleme, anksioznost, vrtoglavicu, mučninu, smanjenje zdravlja mozga i koordinaciju tela i još mnogo toga.

Zaključak

Sve vrste prljavštine mogu kontaminirati povrće, izazvati propadanje i takođe izazvati neke bolesti. Zato nam pomaže čišćenje voća i povrća ultrazvučnim čistačem. Za razliku od drugih metoda čišćenja i tehnika dezinfekcije, naš ultrazvučni čistač HOME-2500 će biti efikasniji i uspešniji. Uklanja nečistoće i zagađivače, istovremeno čuvajući boju, hranljive materije i teksturu svežeg povrća i voća za bezbednu i zdravu konzumaciju.

ultrazvučna kada Asonic- home-2500

 

Čišćenje voća i povrća ultrazvukom

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja