fbpx

Čišćenje stomatoloških instrumenata ultrazvukom

Ultrazvučne kade jedno su od najlakših sredstava za uklanjanje nečistoća sa instrumenata za višekratnu upotrebu u stomatološkim klinikama.

Ultrazvučna energija stvara milijarde minijaturnih mehurića u rezervoaru ultrazvučnih kada. Ti mehurići implodiraju velikom snagom odvajajući nečistoće od površine predmeta koji želite da očistite. Mehurići nastali u procesu kavitacije mogu doći do malih pukotina. Praktično uklanjaju prljavštinu i nečistoće sa površine na efikasniji način nego ručnim ribanjem. Čišćenje ima dodatni nedostatak što zahteva da osoblje rukuje kontaminiranim instrumentima.

Tek nakon temeljnog ultrazvučnog čišćenja, treba izvršiti dezinfekciju i sterilizaciju. Ovaj redosled je važan, jer se sterilisani predmeti mogu kontaminirati u ultrazvučnoj kupki. Čistač može sadržati krv, tkivo ili druge nečistoće iz prethodne upotrebe.

Primer postupaka čišćenja stomatoloških instrumenata

Manje ultrazvučne kade, poput ASonic HOME-2500, koja su dostupna putem našeg brenda ASonic, idealna su za stomatološke klinike. Koriste se za čišćenje instrumenata poput igala, ogledala, oštrica, bursa itd., Takođe krunica i proteza. Ovaj model ultrazvučnog čistača takođe je dobar za uklanjanje cementa, punila ili zaptivača. Instrumenti se mogu držati natopljeni germicidima ili enzimskim rastvorom kako bi se izbeglo sušenje nečistoća na njihovoj površini nakon upotrebe. Ovo znatno pojednostavljuje kasnije čišćenje.

čišćenje stomatoloških instrumenata

 

Koristite ultrazvučni koncentrat za čišćenje formulisan za uklanjanje organskih nečistoća. Iako bi neko mogao pomisliti da bi rešenje za dezinfekciju bio pravi izbor, u stvari nije, jer može otežati uklanjanje nečistoća poput proteina. Umesto toga, koristite rastvor odgovarajućeg koncentrata za ultrazvučna sredstva za čišćenje pripremljen prema uputstvima na pakovanju. Predmete koje želite očistiti stavite u korpu za čišćenje. Stavite korpu u rezervoar tako da su svi instrumenti u potpunosti potopljeni. Vreme čišćenja (obično 7 do 10 minuta, u zavisnosti od količine instrumenata) i temperatura mogu se podesiti preko kontrolne table.

ultrazvučna kada Asonic- home-2500

 

 

 

 

 

 

 

 

Kada se ciklus čišćenja završi, isperite instrumente vodom da biste uklonili ostatke tečnosti za čišćenje, a zatim nastavite sa dezinfekcijom i sterilizacijom. Rešenje za ultrazvučna sredstva za čišćenje treba menjati najmanje jednom dnevno, a rezervoar za ultrazvučno sredstvo za čišćenje zahteva čišćenje i sušenje pre sledeće upotrebe. Obavezno sledite uputstva za upotrebu ultrazvučnih čistača i koncentrata koje je isporučio proizvođač.

Klinike koje imaju ultrazvučni čistač produktivnije su i efikasnije jer njihovo osoblje ne gubi vreme na ručno ribanje!

Koncentrat za čišćenje

Kada koristite koncentrat AS-UCP, posebno dizajniran da razbije ostatke proteina, ukloni osušenu krv i druge organske materije, čišćenje je još efikasnije. Ovo moćno sredstvo za rastvaranje sa potpunim mogućnostima ispiranja je dizajnirano za osetljivu opremu. To je nekorozivno i potpuno biorazgradivo rešenje, što znači da nema rizika po životnu sredinu ili zdravlje. Svi naši PRO modeli ultrazvučnih čistača imaju tajmer koji ima do 99 minuta radnog vremena, sa automatskim isključivanjem i podešavanjem temperature do 80°C. Osim toga, možete birati između mnogo različitih veličina i dobiti onu koja savršeno odgovara vašim potrebama.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu – ASonic ultrazvučne kade

 

 

 

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja