fbpx
djelovi za čišćenje

Čišćenje četkica za šminkanje

Danas industrija šminkanja vredi više od 500 milijardi dolara, a četkice za šminku su veliki deo nje. Postoje vekovima i skoro svaka osoba koja se šminka poseduje barem jednu vrstu ovih četkica. A čišćenje četkica za šminkanje može biti glatko i lako ako koristite ultrazvučni čistač.

Šta mislite, koliko ih redovno čisti četkice? Ne baš mnogo!

Ako ste jedan od onih korisnika šminke koji zaborave da redovno čiste pribor za šminkanje, ovaj članak je savršen za vas. Pomoću ultrazvučne mašine za čišćenje možete saznati kako ih brzo i lako očistiti.

Ultrazvučne kade? Zvuči previše komplikovano? To je zapravo jedan od najjednostavnijih i najbržih načina čišćenja.

Prvo ćemo vam objasniti zašto biste trebali očistiti četkice za šminkanje!

Čistimo sve stvari koje svakodnevno koristimo. Čistimo šolje za kafu, telefone, računare, pa zašto onda ne očistimo četkice za šminkanje? Zapravo, trebalo bi ih čistiti još češće jer su gotovo svakodnevno u kontaktu sa našom kožom.

Da li ste ikada zaboravili da uklonite šminku ili jednostavno niste mogli da se zamarate njenim uklanjanjem? Dobro došli u klub. Ali zamislite koliko se šminke zalepilo za vaše četke za šminkanje nakon što ih dugo niste očistili!

Činjenica je da većina nas ima tendenciju da zaboravi na čišćenje četkica za šminkanje, neki od nas i ne razmišljaju o tome. Svakog dana se budite, koristite te puhaste, mekane dlake da biste napravili magiju i krenete. Ali rizikujete probleme sa kožom ako i dalje ostanu prljave.

Najčešći problemi sa kožom na koje možete naići ako četkice za šminkanje nisu čiste:

1. Začepljene pore

Vaša koža sadrži mnoštvo ulja, jedno od njih poznato kao sebum. Svaki put kad mažete četkice po licu, na njima se nakupi malo ulja i mrtvih ćelija kože. Ovo čini da se pore na vašoj koži začepe, što može prouzrokovati probleme sa kožom.

Iako su četkice za šminkanje povezane sa glatkom i lepom kožom, prljave četkice pre nanose štetu vašoj koži nego što je čine lepom.

Bakterijske infekcije

Možda nećete videti kako se četka prlja, ali bakterije su tu i na kraju će prouzrokovati akne i izbijanje.

Neujednačena primena

Pored problema sa kožom na koje možete naići ako koristite prljave četkice za šminkanje, vaša šminka može izgledati prugasto. Budući da su na četkicama prisutni drugi proizvodi, oni ne nanose podlogu ili druge proizvode tako glatko kao što bi to inače činili.

Redovno čišćenje takođe će četkice učiniti mekanima!

Mekane dlake na četkici očvrsnuće nakupljenim proizvodima poput temelja i drugih kremastih stvari koje se isušuju.

Ovo može iritirati vašu kožu, stvoriti flekicu i prugast izgled, a takođe uzrokovati crvenilo kože.

Pored pozitivnog zdravstvenog i higijenskog čišćenja četkica za šminkanje takođe ih čine korisnima mnogo duže, tako da nećete morati ulagati novac u nove.

Koji je najbolji način čišćenja četkica za šminkanje?

Proces čišćenja četkica za šminkanje može biti naporan, jer čišćenje proizvoda koji su postavljeni duboko unutar stotina dlačica može biti malo teško i zahteva puno energije. Zbog toga većina nas ne čisti ili pere četkice za šminku često ili loše radi posao kada to pokuša.

Srećom po nas, postoji mnogo različitih proizvoda za čišćenje. Od silikonskih prostirki do mašina za čišćenje dizajniranih posebno za četkice, mogućnosti je bezbroj. Međutim, najjednostavniji, ali i najefektivniji način čišćenja četkica za šminkanje je korišćenje ultrazvučne kade za čišćenje.

Da li ste se možda zapitali šta je ultrazvučna kada?

Možda se pitate šta je zapravo ultrazvučna kada za čišćenje, jer je to relativno nov izum i većina nas nema nikakvo iskustvo sa njim.

Ultrazvučna kada je mašina koja koristi ultrazvučne talase za uklanjanje zagađivača iz različitih materijala kao što su nakit, četke, odeća, voće, povrće i još mnogo toga.

Na tržištu postoji mnogo različitih ultrazvučnih kada, a najpogodniji za čišćenje dodataka za šminkanje iz naše ponude su HOME 650 i HOME 2500.

Čišćenje četkica za šminkanje pomoću ultrazvučne kade

djelovi za čišćenje

 

Ako prvi put čujete za ultrazvučnu tehnologiju čišćenja predmeta, evo uputstava o tome kako ultrazvučnim čistačem možete očistiti četkice za šminkanje.

1. Nabavite ultrazvučni čistač pogodan za čišćenje četkica za šminkanje. Preporučujemo HOME 650 ili HOME 2500, koja su manja, prenosna sredstva za čišćenje vrlo jednostavna za upotrebu.

Jednom kada upotrebite sredstvo za čišćenje videćete da je to vrlo praktično i za pranje drugih predmeta i alata i shvatićete da ste svoj novac uložili u koristan proizvod.

2. Napunite ultrazvučnu kadu mlakom vodom iz slavine i ubacite četkice. Obavezno sledite uputstva u uputstvu za upotrebu uređaja.

3. U slučaju da na četkicama ima puno prljavštine i suvog praha, u vodu možete dodati neko rešenje za čišćenje. Uverite se da nije previše grubo ili jako. U suprotnom ćete oštetiti nežne dlake četkica. Preporučujemo prašak za čišćenje AS-UCP, koje je posebno dizajniran za čišćenje ulja i bioloških zagađivača od predmeta.

4. Uključite mašinu i podesite je na određeno vreme, na primer do 8 minuta, i sačekajte da tajmer dostigne svoju granicu. U slučaju da mislite da četke za šminkanje nisu dovoljno čiste, postupak čišćenja možete ponoviti slatkom vodom. Ultrazvučna sredstva za čišćenje takođe su ekološka, jer troše manje vode i troše mnogo manje energije. Isperite čiste četke pod vodom iz slavine da biste sa njih uklonili sapun i prljavu vodu.

5. Lagano stisnite četke da biste uklonili sav višak vode sa njih. Ne stiskajte prejako! Četke za šminkanje su delikatne – ne želite da odbace dlake.

Nakon čišćenja

6. Nežno ih obrišite peškirom i ostavite da se osuše. To se može učiniti postavljanjem na sto ili postolje, vodeći računa da četkice vise sa ivice stola. Ostavite ih tako preko noći, ili koristite ventilator za brže sušenje.

Gotovi ste! Jednostavno, a na kraju ćete dobiti čiste, mekane, lepršave kao i uvek četkice za šminkanje koje će biti užitak za upotrebu.

Glavni razlozi za upotrebu ultrazvučne kade za pranje četkica za šminkanje

Pitate li se zašto biste koristili ultrazvučnu kadu umesto da koristite uobičajene metode za čišćenje četkica za šminkanje?

Daćemo vam neke od glavnih razloga za to:

Lako

Pre svega, svi radije sebi olakšavamo stvari, zar ne? Pa, korišćenje ultrazvučne kade prilično je lako, jer nećete morati da perete svaku četkicu za šminku jednu po jednu, što oduzima puno vremena. Nećete morati ručno da ih ribate i ulažete napor u uklanjanje proizvoda za šminkanje sa četkica.

Sve što treba da uradite je da potopite četkice u vodu i uključite mašinu. U roku od deset minuta vaše četkice će biti čistije nego ikad. Čišćenje bez napora, lako i brzo u vašem životu.

Efektivno

Čišćenje ultrazvučnom kadom je najefikasniji način čišćenja. Ukloniće sve proizvode za šminkanje sa svake dlake četkica koristeći ultrazvučnu tehnologiju zvučnog talasa.

Uklanja bakterije

Uobičajene mašine za čišćenje i proizvodi ne mogu očistiti vaše četkice kao ni ovo sredstvo za čišćenje. Ultrazvučna kada uklanja sve bakterije sa vaših predmeta jer čisti materijal na mikroskopskom nivou, a često se koristi za čišćenje hirurške opreme.

Nežno čišćenje

Ručno pranje četkica za šminkanje često ih može oštetiti, jer zahteva ribanje. Međutim, korišćenje ultrazvučnog čistača pobrinuće se da vaše četke dobiju najnežniji oblik čišćenja, a dlake ostanu netaknute sa četkom.

Ultrazvučni talasi stvaraju sitne mehuriće koji implodiraju protiv čestica nečistoće, a ovaj talas energije odvaja neželjene čestice od četkica. Stoga se vaše četkice čiste bez grubih radnji.

Da li je ultrazvučna kada sigurna za moje četke za šminkanje?

Postoji mnogo različitih četkica za šminkanje. Neke se sastoje od sintetičkih vlakana, koja su ili najlon ili poliester. Ostale četke su napravljene od prirodne dlake koja se sakuplja iz krzna životinja. Da li ih je sigurno prati u ultrazvučnoj kadi?

Da li ultrazvučne kade mogu sigurno očistiti sve ove različite četkice?

Definitivno da. Ovo je najsigurnije i najnežnije čišćenje četkica.

Međutim, preporučujemo da prilikom pranja četkica od prirodne dlake pazite da ne koristite sapun ili deterdžent koji sadrži alkohol, jer to može oštetiti nežnu kosu. Umesto toga, koristite blago sredstvo za čišćenje poput dečijeg šampona.

Koliko često se četke za šminkanje mogu čistiti ultrazvučnim sredstvom za čišćenje?

Prema dermatologu, četkice za šminkanje treba čistiti najmanje jednom nedeljno kako biste bili sigurni da je vaša koža zaštićena od bakterijskih infekcija i probijanja.

Ako imate masnu kožu, operite ih dva puta nedeljno. Masna koža je sklona probijanju, pa biste trebali biti posebno oprezni da očistite četke za šminku ako je često koristite. Da biste kožu učinili srećnom i zdravom i izbegli rizik od akni i infestacija, pobrinite se da se četkice za šminku i drugi alati očiste na svakodnevnom nivou. A najlakši način je da danas nabavite ultrazvučnu kadu!

Zaključak

Dobra četka za šminkanje može naglasiti vašu prirodnu lepotu ili vas potpuno promeniti. Međutim, prljava četka za šminku može se brzo ispostaviti kao noćna mora. Nadraživanje kože, bakterijske infekcije, crvenilo i mnogi drugi problemi mogu se desiti kada se koristi prljava četkica.

Zbog dobrog čišćenja ultrazvučnom kadom, četkice mogu izgledati potpuno nove. Ne samo da će nanošenje vaše šminke biti glatko i besprekorno, već će i vaša koža biti mnogo zdravija i blistavija!

 

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja