fbpx

PRO-100SP-40kHz

pro-100SP Profesionalni uređaj za ultrazvučno čišćenje 9 litara s funkcijom uklanjanja gasa i podesivom kontrolom snage, idealno za sve kojima je potrebno brza degasacija. Ultrazvučna frekvencija od  40 kHz   i moć od  240W pruža efikasno  i brzo čišćenje.  

EAN: 0618056729754

890,99 

1 na zalihi (može se unaprijed naručiti)

Profesionalna ultrazvučna kada PRO-100SP – 40kHz, kapaciteta 9 litara, sa degas i otplinjavajućom funkcijom za brzu pripremu tečnosti

DIMENZIJE KORPE: 270×220×110

Otplinjavanje je funkcija rastvaranja mehurića iz tečnosti. U slučajevima kada je ušteda vremena neophodna, funkcija degasa je od velike pomoći. Pre nego što započne postupak čišćenje može koristiti dugme za funkciju uklanjanja gasa za pripremu tečnosti za optimalno čišćenje. Ova će funkcija pripremiti tekućinu za nekoliko sekundi.

Ovaj je model sličan PRO 100S, ali s dodatnim dugmetom za podešavanje snage. Što je dobrodošlo za sve koji imaju razne osetljive predmete za čišćenje i koji trebaju prilagoditi svoju snagu pre čišćenja. S odvojenim podešavanjem vremena od 1 do 99 minuta, automatskim isključivanjem i podešavanjem temperature do 80 ° C, također je idealno za predmete koji zahtevaju duže i temeljito čišćenje.

Ultrazvučna frekvencija 40 kHz pruža temeljito, ali nežno čišćenje koje je takođe pogodno za mekše metale, plastiku i proizvode s poliranim površinama. Manji mehurići koji se formiraju ovom frekvencijom ređe će uzrokovati oštećenja na površini i takođe će moći prodreti u uska područja poput šavova, pukotina i sliepih rupa.

Ultrazvučna snaga od 240 V pruža dovoljno velik broj mehurića za efikasno i brzo čišćenje različitog broja predmeta u ultrazvučnom čistaču.

Primeri čišćenja:

Čišćenje medicinske opreme, hirurških i veterinarskih instrumenata, kućišta miunicije, PCB-a, zubnih pomagala, pomagaka za glave štampača i tonera, manjih industrijskih delova, automobila, delova bicikla…

Predmeti koji se mogu efikasno očistiti profesionalnim ultrazvučnim čišćenjem:Ultrazvučna kada
 • Auto delovi: komponente motora, karburatori, injektori goriva i drugi auto delovi mogu se efikasno očistiti ultrazvučnom kadom. Proces čišćenja može ukloniti masnoću, ulje i nakupljanje ugljenika.
 • Industrijski delovi: Različiti industrijski delovi, uključujući mašinske komponente, ležajeve, ventile i zupčanike, mogu se očistiti ultrazvučnom kadom. Proces može ukloniti prljavštinu, ulja i druge zagađivače koji mogu uticati na rad ovih delova.
 • Metalni i plastični delovi: Ultrazvučne kade mogu očistiti metalne i plastične delove koji se koriste u proizvodnim procesima. Ovo može pomoći da se osigura da delovi budu bez ostataka pre sastavljanja ili dalje obrade.
 • Obrada metala: čišćenje pre obrade, posle obrade ili proizvodnje bez strugotine, farbanje bakra, aluminijuma ili čelika.
 • Štampane ploče (PCB): Ultrazvučno čišćenje može biti korisno za čišćenje štampanih ploča, posebno u proizvodnji elektronike. Može da ukloni otopljene ostatke lemljenja i druge zagađivače koji mogu uticati na performanse PCB-a.
 • Laboratorijski pribor: U naučnim laboratorijama, ultrazvučne kade mogu efikasno očistiti stakleno posuđe, epruvete, čaše i drugu opremu koja se koristi u eksperimentima. Postupak čišćenja osigurava da na staklenoj posudi nema ostataka koji bi mogli uticati na tačnost eksperimenta.
 • Industrija plastike: za održavanje i popravku opreme za ekstruziju i mašina za brizganje
 • Teška industrija: za održavanje i popravku mašinskih delova, opreme, filtera i kalupa u proizvodnim objektima
 • Vazdušni prostor: Delovi aviona i delovi motora se čiste radi održavanja standarda performansi i bezbednosti.
 • Odbrambena industrija: Delovi vatrenog oružja: I entuzijasti vatrenog oružja i profesionalci koriste ultrazvučne alate za čišćenje i održavanje komponenti vatrenog oružja.
 • Poljoprivredna oprema: Ultrazvučno čišćenje se može koristiti za čišćenje poljoprivredne opreme kao što su mlaznice i filteri.

Važno je zapamtiti da se ne mogu svi predmeti bezbedno očistiti ultrazvučnom kadom. Osetljivi predmeti, porozni materijali i predmeti sa labavim ili lomljivim delovima moraju se proceniti pre ultrazvučnog čišćenja. Za uputstva i preporuke u vezi sa određenim predmetima i materijalima kako biste osigurali bezbedno i efikasno čišćenje, pozovite nas ili nam pošaljite e-poštu. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.

KONCENTRATI  ZA ULTRAZVUČNO ČIŠĆENJE:

Različiti predmeti mogu zahtevati različita rešenja za čišćenje. ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje imaju specijalizovan hemijski sastav koji pospešuje proces čišćenja i treba ih koristiti u skladu sa posebnim potrebama delova koji se čiste.

 •  Elektronika: matične ploče, štampane ploče i elektronske komponente: AS-PCBconcentrates
 • Automobilski delovi: Karburatori, injektori za gorivo i komponente motora: AS-CARB
 • Delovi preciznih mašina: Mali zupčanici, ležajevi i druge složene komponente mašine: AS-SENS
 • Industrijski alati: Ručni alati, alati za sečenje i kalupi: AS-GEN, AS-MLP
 • Vatreno oružje: Delovi pištolja, uključujući cevi, okidače i šaržere: AS-CARB
 • Nakit, komadi dragog kamenja, komponente satova, uključujući kaiševe za satove, kućišta i mehanizme, kovanice i kolekcionarske predmete: AS-JEW
 • Stomatološki i medicinski instrumenti, čaše, epruvete i druga naučna oprema, igle za tetoviranje, nakit za pirsing i oprema: AS-UCP
 • Predmeti za ličnu negu: Brijači, proteze i kontaktna sočiva: : AS-JEW
 • Naočare: sočiva, okviri i male metalne komponente, optičke komponente: sočiva kamere, mikroskopska stakla i sočiva teleskopa: AS-OPT
Kako deluje ultrazvučno čišćenje?

Objašnjenje kako funkcioniše ultrazvučno čišćenje nalazi se na ovom linku. Ako imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna pomoć, slobodno nas kontaktirajte na e-mail: prodaja@avene.rs.

Dodatne informacije:

Naši modeli PRO 100-300 imaju rezervoare od nerđajućeg čelika (SUS 304), debljine 1-1,5 mm, pa stoga omogućavaju dug vek trajanja ultrazvučnih čistača. Bešavni rezervoar i kućište sprečavaju curenje vode.

Pretvarači su pričvršćeni na donji deo rezervoara kombinacijom zavarenih vijaka i lepljenja. Ta tehnologija omogućava stalni kvalitet kavitacije i dug vek trajanja uređaja.

Ultrazvučne kade su opremljene industrijskim visokokvalitetnim pretvaračima sa snagom 60W i frekvenciju 40kHz koji osiguravaju dovoljnu snagu ultrazvučnog efekta. Pretvarači ultrazvuka se aktiviraju pomoću nezavisnog ultrazvučnog generatora (PVM kontrola), što omogućava kadama da rade sa stabilnim ultrazvučnim efektom i sigurnu radnju.

Elektronika za ultrazvučne kade PRO 20-300 je razvijena imajući na umu optimalan rad pretvarača, grejnih ploča i jednostavan rad širokog kruga korisnika.

Upozorenja:
 • Zabranjena je upotreba ultrazvučnog sredstva za čišćenje bez tekućine. Opasno je i oštetit će jedinicu.
 • Uvijek uključite ultrazvuk prilikom zagrijavanja tekućine, tako da je temperatura tekućine ravnomjerno raspoređena.
 • Stvarni volumen spremnika može biti manji od 9 l .
 • Ulijte tekućinu 2 cm  ispod ruba sa stvarima iznutra.
 • Ne bacajte predmete u spremnik i ne udarajte u uređaj.
 • Predmeti za čišćenje trebaju biti postavljeni u korpu za čišćenje kako bi se zaštitio ultrazvučni uređaj.
 • Ultrazvučni čistač treba hladiti 15 minuta nakon 30 minuta ultrazvučnog čišćenja.
 • Ultrazvučni rad oslobađa određenu količinu energije koja zagreva tečnost u rezervoaru.
 • Maksimalno vreme korišćenja ultrazvučne kade je 90 minuta dnevno.
Šta sadrži paket?
 • Ultrazvučna kada
 • Standardna korpa
 • Poklopac od nerđajućeg čelika
 • Kabl za napajanje
 • Uputstvo za upotrebu
Tehnička specifikacija
Snaga ultrazvuka:
240 W
Ultrazvučna frekvencija:
40kHz
Broj pretvarača:
4
Podešavanje vremena:
1 – 99
Temperatura:
80°C
Snaga grejača:
500 W
Zapremina rezervoara:
9
Debljina rezervoara:
1,5 mm
Dimenzije korpe (ŠxDxV):
270×220×110 mm
Dimenzije rezervoara (ŠxDxV):
300×240×150 mm
Dimenzije uređaja (ŠxDxV):
325×270×310 mm
Dimenzije pakovanja (ŠkDkV):
425×340×400 mm
Ispusni ventil:
YES
Utikač:
Type F, 220V/50Hz
Neto težina:
7,2 kg
Garantni rok:
2
Maksimalna težina za dizanje
/
Sustav filtriranja
/
Skimmer za ulje
/
Tehničke specifikacije pretvarača:
Snaga:
60W
Rezonantna impendansa (Ω):
≤15
Kapacitet (pF)
±10%: 3500-3900
Frekvencija
40 kHz
Težina (g)
231g
Prečnik (mm)
45 mm
Visina (mm)
54 mm

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja