fbpx

IND-100-28kHz

Profesionalni ultrazvučni čistač kapaciteta 9 litara, idealan za čišćenje veće količine predmeta i čestu upotrebu. Ultrazvučna frekvencija od 28 kHz i snaga od 240 W omogućava efikasno i brzo čišćenje.

EAN: 0618056729518

693,27 

Industrijski ultrazvučni čistač

IND-100 – 28kHz sa dubljim rezervoarom

Zapremina – 9 litara, jedinica srednje veličine za industrijske korisnike

Profesionalni ultrazvučni čistač IND-100 širok je kao PRO 70, ali ima dublji rezervoar. S obzirom na veličinu ovog većeg rezervoara, možete čistiti predmete većeg prečnika.

Sa odvojenim podešavanjem tajmera, od 1 do 99 minuta, automatskim isključivanjem i podešavanjem temperature do 80°C, idealan je za širok spektar primjena, gdje možete postaviti najbolji omjer za svoje artikle.

Ultrazvučna frekvencija od 28 kHz omogućava temeljito, ali nježno čišćenje koje je prikladno za objekte sa mnogo pukotina, pukotina i malih udubljenja. Zbog manjih mjehurića, sa manje energije, ali veće gustine, ova frekvencija je posebno pogodna za mekše metale, plastiku i predmete sa uglačanom površinom.

Ultrazvučna snaga od 240 W obezbeđuje dovoljno visok broj mehurića za efikasno i brzo čišćenje različitog broja predmeta u ultrazvučnom čistaču.

Predmeti koji se mogu efikasno očistiti profesionalnim ultrazvučnim čistačem:ASONIC CLEANING
 • Auto dijelovi: Komponente motora, karburatori, injektori goriva i drugi auto dijelovi mogu se efikasno očistiti ultrazvučnim čistačima. Proces čišćenja može ukloniti masnoću, ulje i nakupine ugljika.
 • Industrijski dijelovi: Različiti industrijski dijelovi, uključujući komponente mašina, ležajeve, ventile i zupčanike, mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Proces može ukloniti prljavštinu, ulja i druge zagađivače koji mogu utjecati na performanse ovih dijelova.
 • Metalni i plastični dijelovi: Ultrazvučni čistači mogu očistiti metalne i plastične dijelove koji se koriste u proizvodnim procesima. Ovo može pomoći da se osigura da dijelovi budu bez ostataka prije sastavljanja ili dalje obrade.
 • Elektronske komponente: Male elektronske komponente kao što su ploče, štampane ploče i konektori mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Nježno čišćenje pomaže u uklanjanju zagađivača koji mogu utjecati na performanse ovih komponenti. Može ukloniti ostatke toka lemljenja i druge zagađivače koji mogu utjecati na rad štampane ploče.
 • Laboratorijsko stakleno posuđe: U naučnim laboratorijama, ultrazvučni čistači mogu efikasno očistiti stakleno posuđe, epruvete, čaše i drugu opremu koja se koristi u eksperimentima. Proces čišćenja osigurava da na staklenom posuđu nema ostataka koji bi mogli utjecati na točnost eksperimenata.
 • Stomatološki i medicinski instrumenti: Ultrazvučni čistači se koriste u stomatološkim i medicinskim ustanovama za čišćenje instrumenata kao što su klešta, zubarski alati, hirurški instrumenti i druga medicinska oprema koja zahtijeva temeljito i efikasno čišćenje.
 • Naočare i optička oprema: Naočare, sunčane naočale i optička sočiva mogu se čistiti ultrazvučnim čistačima. Mogu ukloniti otiske prstiju, prašinu i druge ostatke bez oštećenja osjetljivih površina.
Koncentrati za čišćenje ultrazvučnih čistača:

Različiti predmeti mogu zahtijevati različita rješenja za čišćenje. ASonic ultrazvučni koncentrati za čišćenje imaju specijalizirani hemijski sastav koji pospješuje proces čišćenja i potrebno ih je koristiti u skladu sa posebnim potrebama dijelova koji se čiste.CLEANING CONCETRATES FOR ULTRASONIC CLEANING

 • Elektronika: ploče, PCB-i i elektronske komponente: AS-PCB
 • Automobilski dijelovi: Karburatori, injektori goriva i komponente motora: AS-CARB
 • Dijelovi preciznih mašina: mali zupčanici, ležajevi i druge složene komponente mašine: AS-SENS
 • Industrijski alati: Ručni alati, alati za sečenje i kalupi: AS-GEN, AS-MLP
 • Vatreno oružje: dijelovi pištolja, uključujući cijevi, okidače i spremnike: AS-CARB
 • Nakit, komadi dragog kamenja, komponente za satove, uključujući kaiševe za satove, kućišta i dijelove pokreta, kovanice i kolekcionarske predmete: AS-JEW
 • Stomatološki i medicinski instrumenti, čaše, epruvete i druga naučna oprema, igle za tetoviranje, nakit za piercing i oprema: AS-UCP
 • Predmeti za ličnu njegu: Brijači, proteze i kontaktna sočiva: AS-UCP
 • Naočale: sočiva, okviri i male metalne komponente, optičke komponente: sočiva kamere, mikroskopska stakla i sočiva teleskopa: AS-OPT
Kako funkcioniše ultrazvučno čišćenje?

Objašnjenje kako ultrazvučno čišćenje funkcionira nalazi se na ovom linku. Ako imate još pitanja ili vam je potrebna dodatna pomoć, slobodno nas pitajte na e-mail: order(at)asonic.si.

DODATNE INFORMACIJE

Modeli ASonic IND-100-300 imaju rezervoare od nerđajućeg čelika (SUS 304), koji su debljine 1 mm i stoga omogućavaju dug životni vek ultrazvučnih čistača. Bešavni rezervoar i kućište sprečavaju curenje vode. Dublji rezervoar omogućava čišćenje predmeta većeg prečnika.

Pretvarači se pričvršćuju na dno rezervoara kombinacijom uvrtanja zavarenih navoja i lepljenja, čime se stvara homogena celina sa rezervoarom. Ova tehnologija omogućava kontinuiranu kavitaciju i dug životni vijek ultrazvučnog čistača.

Čistači su opremljeni industrijskim pretvaračima sa maks. snage 60 W i frekvencije 28 kHz, koje osiguravaju jaku snagu ultrazvučnog efekta. Ultrazvučne sonde aktivira vozač unutar jedinice što omogućava čistačima da rade sa stabilnim ultrazvučnim efektom i bezbedno rade.

Elektronika za ultrazvučne čistače IND 70 – 300 razvijena je sa optimalnim radom pretvarača, grijaćih ploča i jednostavnim operativnim sistemom sa širokim spektrom korisnika na umu.

Zagrijavanje u ASonic ultrazvučnim čistačima se vrši preko MCH grijaćih čipova sa snagom grijanja 100 W. Postoji manja razlika između stvarne temperature vode i očitavanja na panelu koji je u opsegu ±1°C.

Prije i poslije čišćenja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako funkcioniše ultrazvučno čišćenje?

Objašnjenje kako radi ultrazvučno čišćenje nalazi se na ovom linku.

Upozorenja:

 • Zabranjena je upotreba ultrazvučnog čistača bez tečnosti. Opasno je i oštetit će jedinicu.
 • Prilikom zagrevanja tečnosti uvek uključite ultrazvuk, kako bi temperatura tečnosti bila ravnomerno raspoređena.
 • Stvarna zapremina rezervoara može biti manja od 9 L.
 • Sipajte tečnost 2 cm ispod ivice sa predmetima unutra.
 • Nemojte bacati predmete u rezervoar i ne udarati uređaj.
 • Predmete za čišćenje treba staviti u korpu za čišćenje radi zaštite ultrazvučne mašine.
 • Ultrazvučni čistač može raditi 8 sati dnevno.
 • Ultrazvučni rad oslobađa određenu količinu energije koja zagrijava tekućinu u spremniku.
Uključeno u paket:
 • Ultrazvučni čistač
 • Standardna korpa
 • Poklopac od nerđajućeg čelika
 • Kabl za napajanje
 • Korisnički vodič
Tehnička specifikacija
Snaga ultrazvuka:
240 W
Ultrazvučna frekvencija:
28 kHz
Broj pretvarača:
4
Podešavanje vremena:
1 – 99
Temperatura:
80°C
Snaga grejača:
500 W
Zapremina rezervoara:
9
Debljina rezervoara:
1 mm
Dimenzije korpe (ŠxDxV):
270×220×110 mm
Dimenzije rezervoara (ŠxDxV):
300×240×150 mm
Dimenzije uređaja (ŠxDxV):
325×270×310 mm
Dimenzije pakovanja (ŠkDkV):
425×340×400 mm
Ispusni ventil:
YES
Utikač:
Type F, 220V/50Hz
Neto težina:
7,5 kg
Garantni rok:
2
Maksimalna težina za dizanje
/
Sustav filtriranja
/
Skimmer za ulje
/
Tehničke specifikacije pretvarača:
Snaga:
60W
Rezonantna impendansa (Ω):
≤15
Kapacitet (pF)
±10%: 3500-3900
Frekvencija
40 kHz
Težina (g)
231g
Prečnik (mm)
45 mm
Visina (mm)
54 mm

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja