fbpx

AS-METALPASS-25

AS-METALPASS-25 je koncentrisano tečno sredstvo za čišćenje i pasiviranje nerđajućih, lakih i obojenih metala i materijala.

EAN: 0699838946811

604,99 

Profesionalni ASonic koncentrat za pasivizaciju, odmašćivanje, uklanjanje rđe i kalcijum karbonata

ASonic AS-METALPASS, 25 litara, uklanja mineralne masti, ulja i koristi se za pasivizaciju čelika

Dizajniran kao biorazgradivi tekući, koncentrirani, srednje kiseli deterdžent. pH vrijednost koncentrata je 1,6.

Uklanja nečistoće kao što su:

 • mineralne masti i ulja;
 • ostaci paste za poliranje;
 • oksidni slojevi;
 • hrđa;
 • kalcijum karbonat.

Siguran za upotrebu na:

Čišćenje – nerđajući čelik, laki i obojeni metali i materijali (prohrom, aluminijum, bakar, mesing, staklo, plastika itd.).

Pasivacija – nerđajući čelik, aluminijum, kao i metali koji sadrže hrom.

AS-METALPASS-25 doziranje:

Ultrazvučno čišćenje: napravite rastvor od 2%  (do 5%, zavisi od stepena zagađenja) sa dejonizovanom ili demineralizovanom vodom. Preporučena temperatura radnog rastvora je 30 – 80°C. Preporučujemo da testirate koncentrat za čišćenje na neprimjetnom mjestu prije upotrebe.

Pasivacija: napraviti rastvor od 10-20%. Radna temperatura je 30 – 80°C. Vrijeme pasivacije – 10-30 min. Pasiviranje se preporučuje nakon čišćenja metala od zaštitnih slojeva (mineralne masti ili ulja). Za čelik AlSl 316 potrebno vrijeme pasivacije na temperaturi radnog rastvora od 70°C je 20 minuta.

Pasivacija nerđajućih čelika se zasniva na uklanjanju atoma gvožđa sa površine objekta i na taj način povećava koncentraciju atoma hroma na površini.

Prednosti:

 • nakon čišćenja, bakru i mesingu se vraća sjaj;
 • ne sadrži fosfate ni silikate.
 • ovaj deterdžent je biorazgradiv i iskorišćeni radni rastvor se nakon neutralizacije može ispustiti u gradsku kanalizaciju.

Opis procesa čišćenja

Pažljivo stavite korpu sa predmetima u ultrazvučni čistač. Napunite rezervoar mešavinom destilovane vode i koncentrata za čišćenje željenom brzinom. Potpuno potopite predmete za čišćenje u otopinu. Podesite potrebnu temperaturu i aktivirajte grejač rezervoara. Sačekajte da tečnost u rezervoaru dostigne zadatu temperaturu, a zatim podesite ultrazvučni tajmer u skladu sa zahtevima procesa čišćenja. Kada je čišćenje završeno, sačekajte da se tečnost ohladi, a zatim pažljivo izvadite korpu sa stvarima. Isperite predmete čistom vodom. Redovno menjajte kadu kada rastvor postane prljav. Kako radi ultrazvučno čišćenje možete saznati ovdje.

UPOZORENJE

 • Koristite proizvod samo prema uputama na etiketi.
 • Čuvati van domašaja djece.
 • Uvijek testirajte ultrazvučne koncentrate za čišćenje prije nove primjene na materijalima koje prije niste čistili.
 • Čuvati u originalnom zatvorenom pakovanju na temperaturi od -5 do 30°C, zaštićeno od izvora toplote i direktne sunčeve svetlosti.

DOKUMENTACIJA

Dokument o sigurnosnom listu (MSDS).

Brošura:

Naša ponuda

Auto Moto

Industrijsko čišćenje

Medicina tattoo

Čišćenje stomatoloških instrumenata

Čišćenje voća
i povrća

kozmetički salon

Kako očistiti dečije igračke

Čistimo i Renoviramo

Čišćenje

Mnoge stvari treba sačuvati i očistiti umesto da budu zamenje sa novim. Naša ideja je da Vam pružimo najbolju opciju kako za kućnu tako i radnu upotrebu.

Briga o potrošačima

Nudimo Vam potpunu podršku, naše znanje i iskustvo u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem. Naš tim je spreman da Vam pomogne da unapredite Vaš posao i pomogne Vam da posao radite na efikasniji način.

Razvoj

Naša pažnja je na našim klijentima sa ciljem da razumemo njihove potrebe i da pružimo visok nivo ultrazvučnog čišćenja